Knock knock, housekeeping

Zaklepat, otevřít, rozsvítit, zapnout hudbu v televizi, roztáhnout závěsy, svlíknout postel, umýt koupelnu, povléct postel, utřít prach, povysávat (och, ten náš každodenní boj o milovaný vacuum cleaner), zavřít a zase znova. Takhle nějak vypadá obyčejný den pokojské v hotelu. Chcete taky vyrazit do zahraničí a vydělat si nějaké peníze? V tom případě čtěte dál a dozvíte se, jak jsme se k téhle práci dostaly my.

..............................................................................................................................

Ze dne na den v Anglii

Do Anglie jsem původně odjela jako aupair s předpokladem, že do normální práce tady nikdy nenastoupím. Nějak mě to nelákalo, líbila se mi představa "volných" dnů strávených s dětmi. Nabídka se mi naskytla zničehonic, čtyři dny po tom, co mě jedna slečna z Londýna kontaktovala, jsem už seděla v letadle. Bylo to narychlo a bylo to jen na měsíc. Když se můj první měsíc v Lodnýně začal blížit ke konci, musela jsem hledat náhradu. Nejdříve jsem samozřejmě hledala jen další rodiny, ale pak se objevilo něco úplně jiného. Asi týden před mým plánovaným koncem jsem narazila na inzerát, který hlásal, že v hotelu nedaleko Cambridge shánějí pokojské. A tohle mi vlastně úplně změnilo život.


Ztracena v Cambourne uprostřed noci
Dorazila jsem do maličké vesničky Cambourne někdy v noci, a jelikož jsem si nestihla stáhnout mapu do mobilu, docela dlouho jsem bloudila po okolí. Zoufalá a unavená jsem zamířila do hospody, která vypadala jako jediné místo, kde existují lidé. Rozhodla jsem se zeptat hospodské, kudy se vydat a její reakce mě zaskočila. Paní se rozkřikla na celou hospodu, aby pro mě zjistila, kdo ví, kde je nějaká Greenhaze lane. Hospoda byla plná, takže se ozvalo hned několik lidí a já o pár minut později se strachem klepala na dveře staff houseu. Otevřel mi zhulený, anglicky mluvící kluk a po několikátém požádání byl tak hodný, že mi ukázal, kde je můj pokoj. 


Uklízečka v civilu? Nikdy!
První den jsem do práce dorazila v džínách a tričku, s domněním, že mi jen tak ukážou, co a jak se dělá a půjdu domů. Chyba! Mě, i dva další Čechy, hned zapřáhli, potili jsme se, lezli v koupelně po kolenou, čistili záchody a převlékali postele. Tehdy mi došly dvě věci. Uklízečky mají sakra těžkou práci a uklízení v riflích není to pravé. Od té doby bych do práce nešla v ničem jiném, než v teplácích.


Půlnoční překvapení
První týden ubíhal rychlostí blesku a blížil se den, kdy měla přijet nějaká Sabča, se kterou nás čekaly minimálně dva měsíce ve společném pokoji. Byly jsme domluvené, že ji manažer přiveze kolem jedné hodiny v noci, já ji budu čekat a ona mi zavolá až budou u domu. Nestalo se a mě po půlnoci probudil až zvuk otvírajících se dveří do pokoje. Vytržená z hlubokého spánku jsem vyskočila z postele a rozespale se představila. Doteď se smějeme tomu, jak rychle jsem ze sebe vychrlila informace o tom, že jsem povlíkla postel, že jdu ráno do práce a že Sabču ráno vzbudím. Tak se stalo a po pár dnech jsme zjistily, že jsme si asi souzené. 


Nabídky pracovních míst
Dočetli jste až sem a chtěli byste taky zkusit práci v hotelu ve Velké Británii? Tak vám SEM dávám odkaz na nabídky pracovních míst našeho hotelu. Na stejné stránce pak naleznete i nabídky ostatních hotelů stejné společnosti, rozmístěných po celé Anglii. 





CAMBOURNE








Komentáře

  1. Super článek! Možná budu příští rok po aupaiřině taky hledat něco takového - kolik hodin denně zhruba pracuješ?

    Diary of M

    M.

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo, to je super! :)
    můžu se zeptat kolik máš na hodinu? :)
    Díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, minimální plat v UK pro lidi mladší 20 let je £5,55, což asi nabízí většina zaměstnanců. My dostáváme £6,70 na hodinu :)

      Vymazat
    2. a z toho jako vyžiješ? za ubbytovaní neplatiš?

      Vymazat
    3. Bydlíme ve staff house, takže za ubytování dáváme £150 na měsíc.

      Vymazat
    4. Je možné zajistit si práci právě i v hotelu, kde teď pracuješ ? Hledám něco od ledna :)

      Vymazat
    5. Jojo, v posledním odstavci je odkaz na nabídku pracovních míst hotelu, kde pracuju já.
      Jen bude asi problém, aby poskytli i ubytování, protože staff housey jsou plné :( ale určitě se aspoň zkus zeptat přes email :)

      Vymazat
  3. A jak a za jak dlouho se dostaneš do Cambridge nebo jiného většího města? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Cambridge to mam asi pul hodinky busem, ten jezdi kazdych 20 minut :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý komentář budu opravdu vděčná. Díky! :)