Švýcarsko - země snů

Tenhle článek sice nebyl plánovaný, netýká se ani Itálie, ani mého současného plánu v cestování, avšak proč si nepředstavit jednu z nejkrásnějších evropských zemí, vyznačující se dech beroucími výhledy nebo lahodnou čokoládou? Ano, dnes bude řeč o Švýcarsku!

........................................................................


Švýcarsko je sice poměrně malá zemička, i přesto ale rozhodně stojí za navštívení. Ať už jste milovníkem adrenalinu, horské turistiky, nebo si raději sednete na terasu s tabulkou výborné čokolády a budete pozorovat mraky plující nad rozlehlou krajinou, tímto státem budete určitě okouzlení. Proto jsem se dnes rozhodla vám ukázat několik důvodů, kvůli kterým mám v plánu se sem podívat já. 
Lauterbrunnen - zdroj: Insider

Příroda jako z katalogu cestovky
Jak už jste mohli vidět dříve, i Švýcarsko je v mém Bucket listu pro rok 2016-2017 zastoupeno a to hned dvakrát - Grindelwald a Bellwald. Tato místa jsem se rozhodla zvolit jednak proto, že jsou blízko sebe, takže nebude těžké a zdlouhavé se mezi nimi přesouvat, ale hlavně mě uchvátila svou přírodou. Celé Švýcarsko je známé svými nádhernými scenériemi a troufnu si tvrdit, že to je hlavní důvod, proč se sem turisté vydávají. Hory, řeky, lesy a vodopády, vše v úžasné souhře. Jen si to představte, obrovské skalní stěny tyčící se nad údolím pokrytým jasně zelenou trávou, čerstvý vítr ve vlasech, zpívání ptáků a šumění potůčku. No, není to ráj?
Grindelwald - zdroj: Switzerland hiking tours

Adrenalin na visutém mostě
Když už jsme u těch úchvatných hor a výhledů, jedna z věcí, kterou bych opravdu chtěla zažít je chůze po visutém mostě. Jak jsem se dočetla na MojeSvycarsko.com, stometrový most na Titlisu je nově nejvýše položeným visutým mostem v Evropě, což pro mě, jakožto milovníka adrenalinu, je obrovské lákadlo. 
Most na Titlisu - zdroj: Speakzeasy

Továrna na čokoládu, aneb ráj na zemi
Nejen adrenalin je něco, co zbožňuju. Do této kategorie se řadí také jídlo a to především čokoláda. A kam jinam se pro tabulku téhle slasti vydat, než do země světově proslulé svými čokoládovými výrobky? Toblerone, Lindt, nebo třeba Alprose - to vše jsou známé značky švýcarských čokolád. A co víc? V několika městech se můžete dokonce i podívat do továrny na čokoládu a objevit tajemství její výroby. No, kdo by to nebral?
Kvalitní čokoláda - zdroj: House of Switzerland

Závěrem bych chtěla dodat, že psaním tohohle článku na výzvu Blogerky.cz jsem se jen utvrdila v nutnosti odškrtnutí Švýcarska ze svého Bucket listu, takže ano, ještě letos se tam vydám! A co vy? Už jste do téhle krajiny zavítali, nebo to máte zatím jen v plánu? 
Chateau de Chillon - zdroj: Insider

Komentáře

  1. Návštěvu Švýcarska rozhodně doporučuju :) Ve Švýcarsku žiju už přes dva roky, takže pokud bys potřebovala nějaké rady, kam vyrazit můžeš se podívat na můj blog.
    Tady třeba návštěva čokoládovny: https://adinajustina.blogspot.ch/2015/05/maison-cailler.html
    nebo tip na výlet do hor:
    https://adinajustina.blogspot.ch/2016/07/oeschinensee.html
    Pokud se můj blog stane inspirací pro tvou dovolenou, budu jenom ráda :)

    OdpovědětVymazat
  2. Uaaa, tak tam bych nejvíc jela. Ale asi si dovezu pivo a jídlí z Česka, abych tam neutratil majlant, haha.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář budu opravdu vděčná. Díky! :)