Tipy pro návštěvu Londýna

Londýn byl mým snem už řadu let, ale až loni v létě se mi podařilo tenhle sen splnit. Město jsem navštívila a dokonce v něm i měsíc bydlela. Doteď nemůžu úplně uvěřit tomu, že ve městě, které jsem znala jen z obrázků, jsem se uměla orientovat skoro jako místní. Dneska vám prozradím několik tipů na ubytování a taky místa, která rozhodně stojí za to vidět.


Levné ubytování v Londýně
Kdo mě zná, ví, že jsem zastáncem levného cestování, takže je jasné, že pokud chcete co nejvíc ušetřit, doporučím vám Couchsurfing (o tom, jak jsme spaly u naháče, nebo se museli "vloupat" do domu hostitele se můžete dočíst TADY). Další z možností je AirBnb, kde můžete určitě najít spousty výhodných nabídek. Pokud ale nejste moc pro tenhle "risk" a raději zvolíte jisté ubytování v hostelu, hotelu nebo penzionu, odkážu vás na Rádi Cestujeme, kde si můžete vyhledat dostupné pokoje pro vaší návštěvu.


Sky Garden
Rozhodně doporučení číslo jedna. Chcete se podívat na Londýn z ptačí perspektivy, ale nějakých 600 korun za půlhodinovou jízdu vám přijde moc? A co když vám řeknu, že podobnou vyhlídku můžete mít zadarmo? Ano, stačí si na stránkách SkyGarden zabookovat vstup na určitý den a pak už se jen vydat do nejvyššího patra jednoho z londýnských mrakodrapů. Sky Garden je botanická zahrada, ve které můžete strávit kolik času chcete a vychutnávat si nádherný výhled na Tower Bridge a další londýnské budovy.


Camden Town
Ano, ano, ano! Tahle část Londýna vás nejspíš uchvátí stejně jako mě. Všude uličky, obchůdky a stánky se suvenýry, tetovací salóny, a hlavně stánky s jídlem na tržnici Camden Market. Ze všech stran vám bude někdo nabízet jídlo k ochutnání a vy nebudete vědět, pro co se rozhodnout! Najdete tady všecko, od jídla, oblečení, šátků, dekorací do domu, přes obchůdky s obrazy, metalovými doplňky, až po ručně malované boty.

Londýnské parky
Jedna z věcí, která mě na Londýně uchvátila nejvíce, jsou jeho rozsáhlé a krásně udržované parky. Obrovské plochy s jezery, stromy, lavičkami a úzkými chodníčky. Doporučit můžu rozhodně St. James' Park, který leží hned před Buckinghamským palácem, nebo známý Hyde park. Co se mi hodně v parcích líbilo, je krmení veverek. Ty jsou na lidi zvyklé a pokud se chováte hezky, přijdou až k vám a nechají se nakrmit.


Pokud vás zajímají další tipy na výlety a místa, která v Londýně nevynechat, koukněte taky na Rádi cestujeme, kde se dočtete o méně známých, avšak opravdu krásných místech.

Komentáře

  1. Do Londýna jsme s kamarádkami vyrazili po maturitě, tedy v létě 2013. Měli jsme nádherné počasí a teplo, obešli jsme všechny klasické památky (hlavní výhoda byla, že jsme zvolili možná ne nejlevnější, ale slušné ubytování přímo v centru), prošli se i na nástupiště 9 a 3/4, Abbey Road, jedno odpoledne prováleli v Hyde Parku na pikniku.. bylo to boží. Sama jsem nečekala, že se mi tam bude tolik líbit. Škoda, že tvůj tip se Sky Garden jsem tenkrát nevěděla (o cestování a tipy jsem se obecně až tolik nezajímala).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě byl Londýn hrozně vysněným městem a trochu jsem se bála, že budu zklamaná. Naštěstí jsem ale nebyla! Londýn (respektive především centrum a turistické oblasti) je překrásný! :)

      Vymazat
  2. Londýn je boží! Jsem strašně ráda že ho máme "za domem" necelou hodinu autem. Já osobně mám ještě ráda Nothing Hill a procházet se jen tak uličkama. Dobré je asi zmínit i to, že většina muzeií a galerií je zdarma a na cestování není třeba oysterka, ale klidně jen bezkontaktní platební karta :)

    Zápisky z cest a života v Anglii ⇨ Secrets of M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Notting hill a Greenwich jsou dvě místa, která bych strašně ráda viděla v Londýně, ale ještě jsem to nezvládla, proto jsem je nezařadila do článku :)
      Mimochodem, proč mám sakra v peněžence dvě Oysterky, když jsem mohla jezdit na kreditku? :D

      Vymazat

Okomentovat

Za každý komentář budu opravdu vděčná. Díky! :)