Benátky: Tipy a triky

Dnešní článek bude sice o něco kratší, než je u mě zvykem, ale zato myslím, že co se týče Benátek zatím nejužitečnější. Prozradím vám totiž, kam si zajít pro nádherný výhled, za který nemusíte platit, a nebo taky jak si užít plavbu na gondole a nemuset utratit velké peníze. Tak pojďme na to!
.......................................................................


Vyhlídková terasa u mostu Rialto
Hned vedle jedné z nejznámějších benátských památek, skvostného mostu Rialto, se nedávno otevřel luxusní obchodní dům. Pokud nejste z hooooodně bohatší rodiny, asi byste se této budově vyhýbali obloukem. A právě proto, aby obchodníci nalákali turisty dovnitř, pořídili si na střeše vyhlídkovou terasu, která vám poskytne nezapomenutelný výhled na Benátky. A co víc? Vstup je zdarma!


Gondola za méně než 5€
Mezi oblíbené atrakce v Benátkách patří také plavba na gondole. Ovšem 80 až 100€ je poměrně hodně, obzvlášť pokud člověk cestuje sám, nebo i jen ve dvojici. Existuje ale možnost, jak tuto nádheru zažít, a přitom nepřijít o velké peníze. Pokud přijdete dopoledne k mostu Rialto a budete se chtít svézt gondolou, zeptejte se na možnost plavby pouze z jedné strany Grand canalu na druhý břeh. Je to sice jen na pár minut, ale nepřijdete o více, než 5€ a zážitek vám i krátká plavba poskytne nezapomenutelný.


Přikládám ještě mapu s označením obchodního domu Fontego dei Tedeschi, kde naleznete vyhlídkovou terasu.

Komentáře

  1. Kéž bych to o té vyhlídkové terase věděla, když jsme tam v červenci byli, to je super tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nesmutni, nejsem si jistá, jestli už byla otevřená :) to místo měli otvírat nedávno :)

      Vymazat
  2. Díky za skvělý tip na vyhlídkovou terasu zdarma! Ukládám si ji a pokud ještě někdy pojedeme do Benátek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná bude přes léto třeba booknout vstup, takže je fajn tam zajít dřív a booknout si ji třeba na další den (během karnevalu měli nejbližší termíny vždycky tak za 3-4 hodiny), ale jinak je pořád zdarma a rozhodně doporučuji :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý komentář budu opravdu vděčná. Díky! :)